Behoud van het resultaat na de beugel

Behoud van het resultaat na de beugel

Bij het einde

Bij het einde bespreken wij samen of de resultaten bereikt zijn of wellicht meer beugels nodig zijn of dat we kunnen de beugel afstellen/verwijderen en overgaan tot het bestellen van de nachtbeugels en/of spalk.

Het is belangrijk te beseffen dat de wetenschappelijke literatuur laat zien dat tanden en kiezen ook na een lange retentie-periode nog steeds iets kunnen veranderen, zeker tijdens de groei, maar ook daarna! Om je rechte tanden te behouden draag je dus ook je retainers door.Dat doe je met een retentieplaat of een Vivera ( doorzichtig hoesje). Meestal plaatsen wij ook een retentie draad ( spalkje) Dat doe je om veranderingen te beperken. Als je retainer niet meer past, of verloren gaat, maak dan een afspraak.

Bij losraken van de vaste retainer (spalk) kun je de tandarts of mondhygienist vragen de reparatie uit te voeren. Als dat niet lukt kun je bij ons terecht. Als de spalk langer dan twee jaar zit zullen wij altijd eerst bekijken of een spalk nog wel de beste methodiek is. Dan kom je dus eerst bij de orthodontist. Alle afspraken voor onderhoud, herstel, vernieuwen en controles worden berekend volgens het wettelijk tarief.

Soort retainers:

1. Uitneembare retainer

 In de bovenkaak gebruik je een retentieplaat met metaaldraden. Die is stevig, geeft goede steun.

2. Vivera 

Als het gebit eenmaal mooi in de rij staat (met een prettige glimlach??) is het zaak om de bereikte situatie in stand te houden. Spalkjes helpen daarbij, maar houden alleen maar de voorste tanden vast.
Daarom passen we naast spalkjes Vivera® retainers toe.

Dit zijn doorzichtige hoesjes die je ’s nachts om je gebit draagt, helder en bijna onzichtbaar. Deze houden de hele boogvorm vast.
Speciaal op maat (voor u) gemaakt, op een digitale scan van jouw gebit. Gemaakt met de zelfde state-of-the-art technologie die ook gebruikt wordt voor Invisalign® aligners.
Het gebruikte materiaal is twee keer zo duurzaam en 30% sterker dan andere retainers. Zo’n retainer past heel precies.

 

3. Vaste retainer (retentiespalk)

Dit is een metalen draadje dat achter de tanden wordt gelijmd met composiet.

 

 

Nacontrole afspraken

Bij het einde maken wij weer röntgen en digitale foto`s om de eindstand te kunnen bepalen en controleren. Jij krijgt ook 2 nacontrole afspraken wanneer de spalk, nachtbeugel en de situatie en stand van je kiezen en tanden kunnen gecontroleerd worden. Tijdens de nacontrole kan de orthodontist ook nog wat aanpassingen uitvoeren (in de nachtbeugel en/of spalk) mocht het nodig zijn.

Hulp nodig? Chat met ons