Resultaat en kosten

Alle informatie om goed te kunnen beslissen krijg je bij ons tijdens het 1ste consult met de orthodontist. Je krijgt dan ook een een behandelplan met een kostenbegroting.

De prijs en duur van de behandeling is vanzelfsprekend grotendeels afhankelijk van de stand van jouw gebit en de soort beugel.

Witte brackets
De kosten van witte brackets zijn per kaak €80 meer dan gewone metalen brackets. Een behandeling van ongeveer anderhaf jaarkost ongeveer €2300*.

Invisalign
Een behandeling met Invisalign full kost ongeveer €2250*. Een controle is eens in de 8 tot 10 weken noodzakelijk en kost €40. Daarnaast komen er nog kosten bij voor het vastleggen van de beginsituatie en een retentiebeugel zoals een spalk.

Voor een kleine correctie is er Invisalign lite. Hiervan zijn de kosten ongeveer €1650*. Ook hierbij komen de kosten voor de controles, het vastleggen van de beginsituatie en een retentiebeugel.

Na het dragen van een beugel staan je tanden in de juiste stand en op de goede plek. Een retentiebeugel zorgt ervoor dat ze daar ook blijven. Voorbeelden van een retentiebeugel zijn een spalk en een essix.

 

  • alle gegeven prijzen zijn een inschatting. De echte kosten zijn afhankelijk van uw gebit en de behandelduur.
Hulp nodig? Chat met ons