Behandeling

Onze werkmethode

Een afspraak maken kun je in de praktijk, of via een ‘internetafspraak’ vanuit huis. Als je binnen komt kun je je aanmelden via het Touch screen. Een beugelbehandeling is anders dan je bij de tandarts gewend bent. Er komt meer bij kijken.

Intake

Als je binnenkomt, nemen wij ook je algemene gezondheid met je door en maken wij dia’s van je tanden, een orthopantomogram en laterale schedel röntgenfoto’s. Een meegebrachte foto van de tandarts is meestal niet voldoende. In onze medische dossier moet alles compleet en veilig zijn.

Aansluitend is er overleg met de orthodontist om te beoordelen of een behandeling nodig is en wat de mogelijkheden zijn. De orthodontist plant je hele beugelbehandeling en stuurt een kostenbegroting toe na het consult. Tijdens de 1e consult krijg je gelijk een nieuwe, 2e afspraak om de plan te kunnen bespreken en je mond te scannen.

 

2e afspraak

Bij de tweede afspraak maken wij de 3D scan. De scan en alle foto`s worden samengevoegd en gestuurd naar de laboratorium. Tijdens de 2e afspraak wordt de behandelplan ook doorgenomen en ondertekenen. Zonder je ondertekening kunnen wij de hele traject niet starten. De laboratorium en de orthodontist maken samen een 3D simulatie (Clincheck) hoe de tanden en kiezen zullen verplaatsen. Als alles is gecontroleerd door de arts wordt dit definitieve plan gemaakt en kunnen we overgaan tot het bestellen van de complete set aan aligners. Deze set wordt binnen 3-4 weken verzonden naar onze praktijk zodat wij de beugel kunnen gaan plaatsen. Tijdens de 2e afspraak krijg je gelijk de volgende afspraak om de aligners te kunnen plaatsen.

 

Plaatsen beugel

Als je behandeling start wordt de behandeling door de behandelingscoördinatoren/orthoassistente uitgevoerd zoals bijvoorbeeld beugel plaatsen, controleren de veranderingen, scannen, repareren of je beugel afstellen. De behandelcoördinator overlegt altijd met de orthodontist over je behandeling. Zij hebben ook antwoord op al jouw vragen.

 

Controles

Elke 6, 8 a 10 weken verwachten wij u op controle om aanpassingen te doen, uw vragen te beantwoorden en te zorgen dat de behandeling volgens plan verloopt. Tijdens de controle zie je ook de orthodontist.

 

Bij het einde

Bij het einde bespreken wij samen of de resultaten bereikt zijn of wellicht meer beugels nodig zijn of dat we kunnen de beugel afstellen/verwijderen en overgaan tot het bestellen van de nachtbeugels en/of spalk. Bij het einde maken wij weer röntgen en digitale foto`s om de eindstand te kunnen bepalen en controleren. Daarnaast krijg je gelijk een afspraak voor nacontrole`s wanneer de spalk, nachtbeugels en alle tanden en kiezen zonder de beugel worden gecontroleerd. Retentiebeugel en spalk zijn heel belangrijk om het mooie resultaat vast te houden.

Ons beleid is vooruitstrevend en vol passie.

Hulp nodig? Chat met ons