Behandeling

Eerste afspraak/Onze werkmethode

Een afspraak maken kun je in de praktijk, of via een ‘internetafspraak’ vanuit huis. Als je binnen komt kun je je aanmelden via het Touch screen. Een beugelbehandeling is anders dan je bij de tandarts gewend bent. Er komt meer bij kijken.

Als je binnenkomt, nemen wij ook je algemene gezondheid met je door en maken wij dia’s van je tanden, een Orthopantomogram en laterale schedel röntgenfoto’s. Een meegebrachte foto van de tandarts is meestal niet voldoende. In onze medische dossier moet alles compleet en veilig zijn.

Aansluitend is er overleg met de orthodontist om te beoordelen of een behandeling nodig is en wat de mogelijkheden zijn. De orthodontist plant je hele beugelbehandeling en stuurt een kostenbegroting toe na het consult. Als je behandeling start wordt de behandeling door de behandelingscoördinatoren uitgevoerd zoals bijvoorbeeld beugel plaatsen, controleren de veranderingen, scannen, je beugel afstellen. Af en toe tijdens het gehele traject zie je de orthodontist. De behandelcoördinator overlegt altijd met de orthodontist over je behandeling. Zij hebben ook antwoord op al jouw vragen.

Je beugel kan al bij de tweede afspraak geplaatst worden. Er gaat geen tijd verloren! Na het plaatsen van je beugel controleren wij iedere 4 tot 6 weken de voortgang (heel belangrijk) en stellen je beugel af. Na 6 maanden maken wij een controlefoto om de voortgang te volgen. Na het verwijderen van je beugel krijgt je een retentiebeugel om het mooie resultaat vast te houden. In die tijd zijn er nog controles nodig maar daarna kom je niet meer elke maand.

Ons beleid is vooruitstrevend en vol passie.

Hulp nodig? Chat met ons